Kul saker du kan göra - utan att lämna hemmet

När det är som det är i världen och det inte är helt lätt att göra det man vill, "tack vare" coronan, så får man göra det bästa av det man kan. Även om det har släppts på en del regler och gränser, så anser jag att man bör stanna hemma så mycket man kan, tills det hela är över. 

Men vad ska man sysselsätta sig med då, om man bara kan vara hemma? Här är ett par tips på saker du kan ägna dig åt:

Skaffa en ny favoritserie

Det produceras en väldans massa serier och dygnets timmar räcker sällan till. Nu när du har gott om tid, hitta en ny favvo-serie!

Testa hyllade ”Succession” (HBO Nordic), se ”Breaking bad”-uppföljaren ”Better call Saul” (Netflix) eller, om du är ute efter lite mer lättsam underhållning, sträckkolla 15 säsonger av ”Supernatural” (Amazon Prime).

Fixa ett hemmaspa

Om du har ett badkar, satsa på att göra hemmaspa, med tända ljus, badskum, ansiktsmasker, hårinpackningar och så vidare. Sätt även på en bra lista med musik.

Ta del av kultur tillsammans med andra – fast online

Biografer, teatrar och museum är för det mesta stängt just nu, även om en del börjar öppna upp.

Det innebär dock inte att du är bunden till att enbart slötitta på serier via streamingtjänster. Var kreativt och styr upp hur du konsumerar din kultur. Varför inte starta en filmklubb med dina vänner. Bestäm vad ni ska se, sedan kan ni diskutera den, via nätet. Bokkklubb går med att göra på samma sätt, sedan samtala via Skype eller messenger. En del museum, som Moderna museet, håller dessutom guidade turer som livesänds på deras hemsida.

4 Aug 2020